Bach in the Street - FÖRESTÄLLNING

Datum: 2018-04-08

Tid: 12:00

Plats: Funäsdalen, Härjedalens Fjällmuseum

Biljettinfo: Föreställning kl.12:00 på Fjällmuseet (30 min + samtal 10 min), sedan följer två workshops i gympahallen, Funäsdalens skola (dessa kräver särskilda biljetter). Fri entré, men kräver biljett!

Boka

Maele ”Reeflex” Sabuni en av Sveriges främsta streetdansare och violinisten/Bachspecialisten Semmy Stahlhammer möts via musiken och berättar. Två främlingar på en tunnelbaneperrong. Ett möte utanför mobiltelefonernas värld. Genom klassisk musik och streetdance delas en berättelse om att ärva och bära minnen, att fly, att hitta sin plats och hur olika kulturer kan få en människa att växa.
Information om arrangemanget:
Medverkande Semmy Stahlhammer och Maele ”Reeflex” Sabuni, nyligen Svensk mästare i House och syns i melodifestivalen. Idé, regi: Anita Santesson och Vargkatten produktion. Artisterna är andra generationens invandrare, deras föräldrar har flytt folkmord, krig och förstörelse. Båda tillhör de främsta i Sverige inom sina konstnärliga områden. Den ene har judisk bakgrund och jiddisch som barndomsspråk, den andre är från Kongo och har vuxit upp med swahili. Produktionen genomförs av Estrad Norr i samarbete med Länsmusiken i Stockholm. Arr: Öfre Ljusnans teaterförening i samarb med Fjällmuseet.